Keblinger

Tacksamhet

Sitter och smälter dagens gudstjänst. Träffade en man för några år sedan som beskrev sig som månskensbonde. Det innebar att han jobbade med ett annat jobb på vardagarna men tog hand om sina kor på kvällarna.
Så kan jag känna mig ibland. Jag är månskenspredikant och just nu en tacksam sådan :)

Här får du en liten glimt från dagens festgudstjänst i Centrumkyrkan:
Snart drar festgudstjänsten igång i Centrumkyrkan.
Idag har vi upplevt en festgudstjänst i Centrumkyrkan!

Stämningen var skön under fikat. Folk pratar, ler och kopplar med varandra. En gudstjänst i Centrumyrkan börjar med skönt mingel!

Vid halv fem drar Putte igång lite uppvärmande prat från scen och människor hittar en plats att sitta. Vi är olika, unga och gamla, några som varit med Centrumkyrkan från starten i slutet av 90-talet och andra som tog emot Jesus för någon vecka sedan.

Lovsången drar igång. Det är upplyftande, hjärtligt och trosstärkande. Vi känner att Gud bor i lovsången och han lyfter våra hjärtan samtidigt som vi sjunger kärlekssånger till honom. Det är kontakt.

Vi ber för någons pappa som är sjuk och sedan börjar Niklas predika en enkel predikan om att du är välkommen in i Guds familj. Vi är alla i en process, det finns ingen som är färdig som sitter med på gudstjänsten, vi är alla i samma båt, har alla behov av Jesus och varandra.

Vi ber för varandra och välsignar veckan som ligger framför. Människor ber på riktigt och kopplar med Jesus. Någon gråter, någon skrattar, Jesus rör vid oss.

Gudstjänsten är på väg att avslutas men någon vill först berätta om hur vi för två veckor sedan bad för hennes systers hand och att den nu nästan är helt helad. Läkarna sa att det skulle ta mellan 6 och 12 månader, men Jesus gjorde det på två veckor!
Någon annan kommer fram och berättar att de hemlösa i Malmö behöver skor. Har någon några över skulle det vara jättebra.

Gudstjänsten avslutas med samtal och kaffe. I Centrumkyrkan fikas det både innan och efter gudstjänsten :)

Välkommen nästa söndag!